New Yorgi stiilis vanilje juustukook
Equipment
- Mixer
- Food Processor
Ingredients
- 110 g
küpsised - 160 g
suhkur - 60 g
või sulatatud - 600 g
toorjuust - 2 supilusikas jahu
- 1 teelusikas vaniljeekstrakt
- 40 ml sidrunimahl
- 3 muna
- 140 ml hapukoor
Instructions
- Aseta digestive küpsised köögikombaini. Sega kiirusel 2, kuni küpsised on puru konsistentsiga. Lisa 1 supilusikatäis suhkrut ja sulatatud või ning sega 1 minuti jooksul kiirusel 2, kuni need on hästi segunenud.
- Kata 23 cm läbimõõduga koogivormi (springform) põhi ruudu kujulise küpsetuspaberiga – kinnita springform vormi küljed aluse külge (paberi ülejääk jääb aluse alt välja).
- Suruge küpsise segu vormi põhja. Küpsetage 10 minutit temperatuuril 180°C. Eemaldage ahjust ja laske veidi jahtuda.
- Asetage toorjuust staatilise mikseri kaussi, millel on lame segisti. Keerake kiiruseregulaator positsioonile 2. Vahustage toorjuust 2 minutit. Lisage järk-järgult suhkur ja jätkake segamist, kuni suhkur on täielikult segunenud.
- Lisage jahu, vaniljeekstrakt ja sidrunimahl ning vahustage veel ühe minuti jooksul.
- Vahetage lame segisti traathooliku vastu. Lisage 3 muna. Vahustage kiirusel 2 2 minutit. Kraapige segu paar korda, et veenduda, et segu on võimalikult sile.
- Lisage hapukoor ja jätkake vahustamist veel ühe minuti jooksul.
- Kandke vormi külgedele natuke võid ja katke need küpsetuspaberiga. Valage toorjuustusegu vormi.
- Küpsetage 15 minutit temperatuuril 180°C. Alandage temperatuur 110°C-ni ja küpsetage 45 minutit. Lülitage ahi välja ja laske juustukoogil ahjus jahtuda 2 tundi.
- Kata juustukook hapukoorega, millele on segatud suhkur ja sidrunimahl.